A spirituális kapcsoló?


Amikor rájössz, hogy szükséged van valami másra is az életedben, valami azon túli dologra, mint a hétköznapi hajsza a siker és a boldogság után, akkor elkezdesz keresni.

Amikor rájössz, hogy szükséged van valami másra is az életedben, valami azon túli dologra, mint a hétköznapi hajsza a siker és a boldogság után, akkor elkezdesz keresni.
Megtalálod azt, ami megszólít, és elkezdesz spirituálisan fejlődni. Keresed, kutatod azt a valamit, ami fontos, ami veled tud maradni, ami talán nem hal majd meg...
Ez a kutatás eredménnyel jár, megtalálod szépen fokozatosan saját lényeged, tiszta belső minőséged. És örömmel leszel önmagaddal, jól fogod így érezni magadat. Olyan érzés, mintha mindig is itt lettél volna, mintha ez lenne az igazi állapot.
Azután jönnek hétköznapi problémák, helyzetek, és kizökkensz. Reagálsz mindarra, ami téged ér: hirtelen, fájdalmas, szomorú, bántó, sürgető, izgalmas, nehéz helyzetek jönnek, és te: cselekszel, döntesz, sietsz, rohansz, kapkodsz, ideges leszel, esetleg kiabálsz is.
Ezt nevezem "kétállású kapcsoló" állapotnak. Amikor a gyakorlás, az elmélyülés, és a hétköznapi helyzetekben való megfelelés még nem forr össze. Amikor egyikből a másikba váltasz. Amikor egyik még zavarja a másikat.
Hogyan tudod elérni, hogy megtartsd a csodát, amit gyakorlás alatt érsz el? Hogyan tudsz ennek hasznával élni a hétköznapi kihívások közepette?
Azzal, hogy a gyakorlás során tudatosan elmosod a partot.
Igyekszel megérteni, hogy minden pillanat, minden gondolat, minden szó, minden cselekedet az EGÉSZ része, az EGÉSZ-ben létezik. Még maga az illúzió is, amiről oly sokan beszélnek, az is az EGÉSZ része. Ahogyan a spirituálisan emelkedett állapot is, és a hétköznapi kihívások is.
Aki gyakorlása során ezt tudatosítja, az képes lesz arra, hogy mindenhova magával vigye gyakorlása eredményeit.
Olyan ez, mint egy csodatevő, életmentő felszerelés, amire eleinte csak úgy gondolunk, hogy kizárólag a gyakorlás szentsége alatt van velünk. Ez is a ragaszkodás egyik megnyilvánulása, a gyakorlás során ragaszkodom ahhoz, hogy most szent dolgot csinálok. Majd következik a nem szent időszak.
Ha elengeded azt a képzetet, hogy valamilyen akarsz lenni, ha megengedő bölcsességet tudsz gyakorolni a spirituális gyakorlás alatt, akkor a part lassan elmosódik. Megjelenik egyfajta egyízű minőség, olyan érzés, mintha mindehol minden jelen lenne az életedben. Olyan érzés, mintha minden jól lenne úgy, ahogyan alakul. Olyan érzés, mintha a csoda minden pillanatban veled lenne. Ilyenkor a szentség energiája átitatja a teljes lényedet. Ez a befogadó anyai szeretet minősége. Ez akkor tud megjelenni valakinél, amikor teljesen feladja a ragaszkodást. Spontán, pillanatnak élő lénnyé válik, úgy, hogy közben a Mindenség energiája járja őt át. Emlékszik mindenre, A Mindenre, az EGÉSZ-re. Ehhez csodálatos tanítás a VAGYOK minőség.
Isten a VAGYOK-ban nyilvánul meg. Csak legyél, szoktam mondani a jóga gyakorlás emelkedett pillanataiban. Ilyenkor meg tudod tapasztalni saját, emelkedett minőséged, és tudod gyakorolni a VAGYOK állapotot. Amikor annyira elfáradsz, hogy szinte már gondolkodni sem tudsz, akkor kerülsz ennek a kapujába. Ha ilyenkor tudatos maradsz, és hálát tudsz érezni, gyakorolni tudod az alázatot, akkor megjelenik a VAGYOK állapot. Minél többször jársz itt, annál hamarabb, erőteljesebben fog ez megjelenni életedben. Annál jobban hozzáférsz saját magad Isteni Minőségéhez.
Minden gyakorlás valódi célja ez. Megtartó-Befogadó-Anyai szeretet minőségét elérni önmagunkban. Amint ez fokozatosan megjelenik, fokozatosan meg fog jelenni a gyakorló kihívása is: azok a helyeztek, ahol igen nehéz lesz megtartani ezt az állapotot. Ilyenkor van lehetőséged továbblépni, magasabb szintre lépni. Ezért mondják a bölcsek, hogy minden nehéz helyzet, kihívás egy-egy kincsesbánya! Ott tudsz igazán emelkedést elérni. Ott tudod MEGVALÓSÍTÁSSÁ emelni azt, amit addig csak egy elvonult gyakorlás során szinte csak kóstolgattál, ízlelgettél.
Amint észreveszed, hogy nálad is megjelent a "kétállású kapcsoló" állapot, tudd, legyél biztos benne: JÓ ÚTON HALADSZ! Semmi okod arra, hogy elkesredj, hogy irányt válts. Csupán arra lesz szükséged, hogy gyakorlásod alatt elkezdd a part elmosását. Gyakorold a VAGYOK állapotot, legyél szerény, elfogadó, spontán, alázatos MINDENNEL. Tényleg mindennel. Egyetlen kis része sincsen ugyanis az EGÉSZ-nek, amely ne lenne része az EGÉSZ-nek. Ezért, aki az EGÉSZ-et szeretné megismerni, annak semmit, de semmit sem lehet kizárni. Isten az IS minősége, és nem a csak, a muszáj, a kell. Ezek emberi akarásból, fél-elemből kialakult szavak. Ezek mások érdekeinek az érvényesülni akarása miatt kerülnek az életünkbe. Viszont ugyanúgy részei az EGÉSZ-nek, tehát az EGÉSZ megismerésének az útján lehetőségünk nyílik elfogadni őket. Elfogadni őket, és azokat is, akik létrehozzák. A Mindent Befogadás szentsége képes erre.
Ez az út, amin járva el tudod érni azt, hogy Te Magad a Teljességben létezz. Ezen az úton járva tudsz saját Valódi Lényegi Minőségedben tartózkodni időtől, helyzettől és feltételtől függetlenül.
Így cselekedve a legnagyobb jót gyakorlod, és így teszel a legjobbat mindenkivel.
Minden gyakorló, minden Megvalósított Mester, minden Szent áldása árad majd Rád! Rád fognak kacsintani az Angyalok, meg fog jelenni egy Védelmező Erő az életedben, amit mindig érezni fogsz. Emelkedés lesz a jutalmad, és megértés. Megértés azok felé is, akik még ezt nem valósították meg. Ezzel haladjuk meg a "kétállású kapcsoló" állapotot.

Szeretettel, Nirmal Naam Singh-Lukács István Péter

 
Vissza